salon vina kragujevac

Jubilarni 10. SALON VINA KRAGUJEVAC 2025.

28. mart (15-21 h.)  Poslovni dan - susreti vinara i profesinalnih kupaca

29. mart (12-20 h.)  Dan ljubitelja vina - degustacije i radionice

Salon vina Kragujevac u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije jedna je od najprestižnijih vinskih manifestacija u Srbiji koja okuplja kako afirmisane tako i mlade vinarije iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, profesionalne kupace iz oblasti distribucije, Retail i HoReCa sektora, restorane, vinoteke, kolekcionare, vinske medije, turističke organizacije i agencije.

Salon je koncipiran u formatu dvodnevne privredno-turističke i edukativne vinske  manifestacije, prvi dan je posvećen susretima vinara i profesionalnih kupaca, a drugi dan namenjen je ljubiteljima vina uz degustacije vina i hrane, edukativne radionice i dobru muzičku podlogu.

U saradnji sa Online magazinom Vino.Rs i Centrom za razvoj vinskog turizma dodeljuje se godišnja nagrada za "Najveći doprinos vinskom turizmu". Na salonu učestvuju i proizvođači opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođači hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda. Salon u svom pratećem programu ima predavanja i masterclass radionice, kao i slaganje vina i hrane.

Detaljan program 10. Salona biće uskoro objavljen.

Podršku organizaciji i radu salona vina daju: Privredna Komora Srbije - Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Grad Kragujevac i Gradska Turistička Organizacija Kragujevac, brojni partneri i profesinalne asocijacije kao što su Wine Expert Kragujevac, Udruženje somelijera Srbije - SERSA i Online magazin VINO.RS.

Partner salona je i ove godine RIEDEL  the Wine Glass Company Partner Serbia.

Mesto održavanja 10. Salona vina je, već tradicionalno, Kongresni centar hotela "Kragujevac".Google Maps - Lokacija

 

Zoran Dragoljević Žorž, direktor salona vina